A június derekán megelőlegezett J100 tanulmány formai elemeinek felhasználásával lép most színre – egyelőre csupán vázlatos rajz formájában – a SsangYong X200. A modellről egy teljes oldalon keresztül áradozott a sajtóanyag, mégsem közölt érdemi információt a gyártó, attól eltekintve, hogy környezetbarát hajtásláncokat kap majd.

Mivel az X200 kisebbnek ígérkezik, mint a tisztán elektromos J100, nem valószínű, hogy képes lesz emissziómentes közlekedésre: egy modern mild hibrid (azaz hatékony fékenergia-visszanyerésre és start-stop vezérlésre képes) rendszer azonban nagyon is elképzelhető.

Mindkét modellen egyértelműen érvényesül a SsangYong értékmegtartó igyekezete: ihletadó klasszikusként tekintenek a korai Musso és Korando típusokra, így az újoncok minden modernségük mellett ugyanazt a régi vágású, barátságos stílust követik, mint például a Jeep Renegade.

A korábbi tájékoztatás értelmében a J100 jövőre lép piacra, az X200-zal kapcsolatban azonban nem tett ilyen ígéretet a gyár: ha a Korando utódjának szánják, akkor várhatóan csak 2024 táján érkezik a kompakt crossover.