25 gépjármű szállítására és szervizelésére írt ki közbeszerzési eljárást a Készenléti Rendőrség – figyelt fel az idevágó európai uniós közbeszerzési értesítőre a Napi.hu. Az autókra néhány százmilliót szánnak, de majd az ár alapján is mérlegelni fognak az ajánlatok között.

A négy részre bontott tender első részében hat darab felső kategóriájú, egyedi kialakítású járművet vásárolnak, darabonként nettó 21 millió forintos keretösszegig. Feltételezhetően a Készenléti Rendőrség által védett személyek, mint például a közjogi méltóságok közül a köztársasági elnök vagy az Alkotmánybíróság elnöke, illetve a Magyarországra látogató külföldi védett személyek fogják használni. Az összeg furcsának tűnhet elsőre, de a rendőrség nem megveszi ezért az összegért a kocsikat, csak bérli.

A második, harmadik, illetve negyedik rész kilenc darab egyterű autó, hat darab személyszállító könnyű terepjáró, valamint négy darab személygépjármű beszerzéséről szól – utóbbiaknak az erre vonatkozó állami normatíva második legmagasabb kategóriájából kell kikerülniük, ezeket jellemzően miniszterek, államtitkárok használják. Az imént felsoroltak darabára nem haladhatja meg a nettó 31,6, 21, illetve 10,8 millió forintot.

Az autókat 4-12 hónapon belül kell leszállítani (de előbb is lehet teljesíteni); legalább 4 évre vagy 200 000 kilométerre szóló jótállással és 48 hónapos karbantartási és kárjavítási csomaggal. A nyertessel 5 éves megállapodást kötnek. Augusztus 16-ig tehetnek ajánlatot azok a vállalkozások, melyek az elmúlt három évből rendelkeznek referenciával részenként legalább két darab, a kiírásban meghatározott vagy annál magasabb kategóriájú jármű szállításáról.

A nyitókép illusztráció.