Az évtizedek alatt nem sokat változott a robogók felépítése, a BMW szerint azonban jobban is ki lehet használni a rendelkezésre álló helyet, ha elektromos hajtást választunk. A padlódeszkába integrált akkumulátor mély tömegközéppontot és rengeteg helyet eredményez, a villanymotor elfér az akkumulátor és a kerekek között.

 

Újragondolta a robogó műfaját a BMW 1
Újragondolta a robogó műfaját a BMW 2

Újragondolta a robogó műfaját a BMW

Újragondolta a robogó műfaját a BMW

Újragondolta a robogó műfaját a BMW 28
Újragondolta a robogó műfaját a BMW 29
Újragondolta a robogó műfaját a BMW 30
Újragondolta a robogó műfaját a BMW 31
Újragondolta a robogó műfaját a BMW 32
Újragondolta a robogó műfaját a BMW 33
Újragondolta a robogó műfaját a BMW 34
Újragondolta a robogó műfaját a BMW 35
Újragondolta a robogó műfaját a BMW 36
Újragondolta a robogó műfaját a BMW 37
Újragondolta a robogó műfaját a BMW 38
Újragondolta a robogó műfaját a BMW 39
Újragondolta a robogó műfaját a BMW 40
Újragondolta a robogó műfaját a BMW 41
Újragondolta a robogó műfaját a BMW 42
Újragondolta a robogó műfaját a BMW 43
Újragondolta a robogó műfaját a BMW 44
Újragondolta a robogó műfaját a BMW 45
Újragondolta a robogó műfaját a BMW 46
Újragondolta a robogó műfaját a BMW 47
Újragondolta a robogó műfaját a BMW 48
Újragondolta a robogó műfaját a BMW 49
Újragondolta a robogó műfaját a BMW 50
Újragondolta a robogó műfaját a BMW 51
Újragondolta a robogó műfaját a BMW 52
Fotó megosztása:

A CE 04 ebből adódóan hosszú és lapos, amit tudatosan szögletesre rajzolt vonalakkal erősített meg a BMW: a robogó otthonosan mutatna egy sci-fiben, főleg a kormányra szerelt, 10,25 colos digitális kijelzővel együtt, amely navigációs és online csatlakozási funkciókat is kapott.

Újragondolta a robogó műfaját a BMW 53

A 8,9 kWh kapacitású akkumulátor 130 kilométeres hatótávolságot biztosít a 42 lóerős kivitelen, amely a lámpától 2,6 másodperc alatt gyorsul 50 km/órára. A CE 04 a korlátozott jogosítvánnyal rendelkezők kedvéért 31 lóerős kivitelben is elérhető lesz, aminek a hatótávolságát 100 kilométerben határozták meg.

Újragondolta a robogó műfaját a BMW 54

Ez teljesen illogikus, hiszen a kisebb teljesítmény kevesebb energiafogyasztást, azaz pont, hogy hosszabb hatótávolságot jelent. Gyanús, hogy ezzel akartak piacot biztosítani az erősebb verziónak, de most ne foglalkozzunk ezzel, lássuk a többi részletet.

Újragondolta a robogó műfaját a BMW 55

Okostelefon-töltő rekesz a műszerfalban

A minden kivitelében 120 km/óra végsebességre alkalmas motor többféle üzemmódban (öko, eső, országút, illetve felárért sportos) vezethető, lassításkor minden esetben visszatermeli a mozgási energiát az akkuba. A töltésre egyébként megfelel egy szimpla konnektor is, amiről 4 óra 20 perc alatt ismét 100%-on áll a motor.

Újragondolta a robogó műfaját a BMW 56

A nyolcvanas évek Italdesign tanulmányautói köszönnek vissza a geometrikus idomokban

Ha ez túl lassú volna, rendelhetünk gyorstöltő funkciót, amely a 2,3 kW-os alapértelmezett töltési teljesítmény háromszorosával pakolja az elektronokat a lítiumion-akkuba. A teljesen lemerült robogó feltöltése 100 percig tart, de 20%-ról 80%-ra mindössze 45 percig tart eljutni.

Újragondolta a robogó műfaját a BMW 57

A BMW benzinmotoros motorkerékpárjain már megszokott a kipörgésgátló funkció, amely innen sem hiányzik. Sőt, opcióként menetstabilizáló elektronika is rendelhető, amellyel kanyarba bedöntve is bátran gyorsíthatunk.

Újragondolta a robogó műfaját a BMW 58

Az alapokon azért nem változtatott a BMW, az acélcső vázra elöl 35 mm-es teleszkópvillát, hátul egykarú lengővillát szereltek. A divatos, tömör kerekekre elöl 120, hátul 160 mm széles abroncsok kerültek. Az elöl dupla, hátul egy tárcsás fékrendszert gyárilag blokkolásgátlóval szerelik, felárért pedig ABS Pro rendszer is kérhető, amely kanyarban, bedöntve is megakadályozza a kerekek blokkolását.

A világítás értelemszerűen LED-es, de itt is vannak még távlatok: ha kifizetjük, kaphatunk kanyarkövető adaptív fényszórót, illetve üdvözlő és búcsúzó fényszekvenciákat.

A futurisztikus robogóhoz a BMW-től megszokott módon tartozékok és kiegészítők tucatjai választhatók, a különböző légterelő idomoktól kezdve az oldaltáskákon át a kivilágítható motoros kabátig.

bmw-robog-l-s

Háromféle kivitelben rendelhető a nyereg