Beszáll az Extreme E versenyszériába a McLaren. Az F1 és az IndyCar után ez lesz a márka motorsport-tevékenységeinek harmadik oszlopa.

A tervezett autó mellé a meglévő munkatársakból szervez csapatot, ám a szakembereket nem az F1-től vonja el a cég: az IndyCar és az Extreme E egyaránt másodlagos, támogató szériaként szerepel majd a kiemelt jelentőségű F1 mellett.

A Forma-E bajnokság agytrösztje, Alejandro Agag által kitalált Extreme E szériában tisztán elektromos terep-versenyautók mérik össze képességeiket; a 12 tagúra tervezett mezőnyből tízen már megvannak.

Terep-versenyautót épít a McLaren 1

Képeinken más csapatok Extreme E versenyautói láthatók

Olyan prominens nevek szerepelnek a környezetvédelem jelentőségére rávilágító Extreme E listáján, mint Lewis Hamilton, Jenson Button vagy Nico Rosberg.

A csapat a McLaren Racing színeiben indul, ami fontos, hiszen a cégcsoport „közúti” ágazata hallani sem akar szabadidőjárművekről. „Az az ő dolguk, hogy mit csinálnak, nem szeretnék a nevükben nyilatkozni” – kommentálta a két részleg közötti szemléletbeli eltérést Zak Brown, a McLaren Racing vezérigazgatója.

A későbbiekben egyébként a hosszú távú világbajnokságba (WEC) és a Forma-E bajnokságba is benevezhet a McLaren.

Terep-versenyautót épít a McLaren 2