Az utasok biztonságáért tart rendszeres ellenőrzést a tömegközlekedési eszközökön a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ a nemrégiben kötött stratégiai partnerségük keretében. Ezúttal 2021. június 3-án, csütörtökön tartottak ellenőrzést az 1-es villamos vonalán, a megállóhelyeken és azok környékén – írja a Vezessnek eljuttatott közleményében a BKK.

Az akció során a villamosmegállók közelében két körözött személyt fogtak el a rendőrök. Közterületi alkoholfogyasztás miatt egy, míg koldulás miatt két emberrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot. Megbüntettek négy tilos jelzésen áthaladó, valamint öt, az úttesten szabálytalanul közlekedő gyalogost.

a videó a hirdetés után indul

Közös razziáik során a Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság a megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik. A lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve további hasonló fokozott ellenőrzések is várhatóak.

Az utóbbi időben ráadásul egyre több forgalmasabb járatot fésülnek át, az előző hónap elején például a 99-es buszra került sor.