A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya egy helyi lakossal szemben folytatott eljárást segítségnyújtás elmulasztása, illetve bódult állapotban történő járművezetés miatt. Befejeződött az ügy vizsgálata – olvasható a Police.hu-n.

Mint arról korábban a Vezess is beszámolt, a férfi személyautójával közlekedett a Csapó utcában 2020. február 13-án 6 óra 45 perc körül. A sofőr a Berek utca felől a Csillag utca irányába haladt, amikor járműjével – a kijelölt gyalogátkelőhelyen – elütött egy nőt, majd megállás nélkül elhajtott a helyszínről. A közlekedési balesetben a gyalogos súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Épp helyszíneltek a rendőrök, amikor az egyik szemtanú jelezte nekik, hogy a nézelődők között felismerte a járművezetőt, és nem messze az autó is ott parkol. Mint kiderült, a sofőr valóban elhajtott a helyszínről, majd nem sokkal később visszament, és úgy tett, mintha csak egy kíváncsiskodó lenne.

Bedrogozva balesetet okozott, majd angolosan távozott 1

Az egyenruhások a szemle során megvizsgálták a férfi autóját, aminek a szélvédője még akkor is annyira le volt fagyva, hogy csak egy kis részen lehetett kilátni rajta. K. Istvánt előállították a rendőrkapitányságra, majd drog-gyorstesztet alkalmaztak vele szemben, ami pozitív eredményt hozott. Az eljárás során kirendelt orvosszakértő megállapította, hogy a jármű vezetője bódult állapotban volt, amikor a baleset történt.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eljárás befejeztével a keletkezett iratokat megküldte az illetékes ügyészségnek.