A férfi 2021. április 11-én éjjel 3 óra körül a 22-es úton Szécsény felől tartott Balassagyarmat irányába, amikor elütött egy hirtelen elé ugró őzet. Az állat azonnal elpusztult, a férfi pedig úgy döntött, hogy hazaviszi és elfogyasztja annak húsát.

Balassagyarmatra érve azonban egy rendőrségi rutinellenőrzés során megtalálták a csomagtartóban fekvő tetemet, amit visszaszolgáltattak az illetékes vadásztársaságnak, így a lopással okozott kár megtérült. Gyanúsítotti kihallgatása során a férfi a rendőröknek elmondta, hogy az árokba akarta dobni az állatot, de aztán meggondolta magát. „Inkább én egyem meg, mint a róka!” – így indokolta döntését.

A véletlenül elütött vadak teteme és trófeája a vadásztársaság tulajdona marad, azok eltulajdonítása bűncselekmény. A Balassagyarmati Járási Ügyészség ezért lopással vádolja a férfit, vádiratában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a Balassagyarmati Járásbíróság felé. A rendőrség a kijárási korlátozás megszegése miatt szabálysértési feljelentést is tett a férfi ellen…