Az eddigi háromféle Bentayga-verzió (hibrid, 4.0 V8 és 6.0 W12) mellé egy negyediket is felsorakoztatott a Bentley – vagy mondjuk inkább három és felediknek, hiszen a Bentayga S a V8-as belépő modell sportverziója.

Sportverzió készült a Bentley luxusterepjárójából 1

Az autó motorikusan megegyezik a normál V8-assal: 550 lóerő, 770 Nm nyomaték, 4,5 másodperces gyorsulás 0-100 km/órára, 290 km/óra végsebesség. Új viszont a kipufogó, amely szabadabb gázáramlást és vérbőbb hangzást biztosít.

Sportverzió készült a Bentley luxusterepjárójából 55

Az optikai változásokat a fekete részletek nyitják, a 22 colos keréktárcsáktól kezdve az S emblémákon át a hatalmas hátsó légterelőig. Fekete a küszöbök és a lökhárítók alsó szegélye is, a lámpatestek sötétítettek, ahogy a kipufogóvégcső is.

Sportverzió készült a Bentley luxusterepjárójából 56

A négy-, öt- vagy hétszemélyes utastérben egyedi kárpitok és díszítő varrások, új színkombinációk, valamint az üléseken kívül számos más felületen is alkalmazott Alcantara betétek teremtenek sportos hangulatot. A speciális ’S’ jelzés több ponton visszaköszön.

Sportverzió készült a Bentley luxusterepjárójából 57

Ami új, az a futómű: alapáras az aktív kanyarstabilizátor, valamint a külön Sport futómű üzemmód, amely 15 százalékkal feszesebb csillapítást és dinamikusabb hangolású menetstabilizáló rendszert tartalmaz.

Sportverzió készült a Bentley luxusterepjárójából 58

Az alábbi videón is megnézheted a legújabb, legsportosabb Bentley Bentaygát: kattints a képre!

a videó a hirdetés után indul