Egy személygépkocsi vezetőjét akarta ellenőrizni egy rendőr 2021. május 14-én 11 óra körül Jászapáti belterületén, ám a rendőri jelzés ellenére a gépkocsi vezetője nem állt meg – számolt be az esetről a Police.hu.

A továbbhajtás során egy balra ívelő útkanyarulatban a sofőr elvesztette uralmát a gépkocsi irányítása felett, és fékezés közben az autó jobbra sodródott, majd egy beton vízelvezető árokba csapódott. A gépkocsivezető és utasa a baleset következtében súlyos sérülést szenvedett. A Suzukiban jelentős kár keletkezett.

Balesettel végződött a jászapáti rendőri ellenőrzés 1
Balesettel végződött a jászapáti rendőri ellenőrzés 2

Balesettel végződött a jászapáti rendőri ellenőrzés

Balesettel végződött a jászapáti rendőri ellenőrzés

Balesettel végződött a jászapáti rendőri ellenőrzés 7
Balesettel végződött a jászapáti rendőri ellenőrzés 8
Balesettel végződött a jászapáti rendőri ellenőrzés 9
Balesettel végződött a jászapáti rendőri ellenőrzés 10
Fotó megosztása:

Az ellenőrzés során kiderült, hogy jó pár dolog nem volt rendben a vezetővel és autójával. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A rendőrök emellett azt is megállapították, hogy a gépkocsivezető nem rendelkezik vezetői engedéllyel, valamint az autót korábban kivonták a forgalomból.

A sofőrnek most számos jogsértés miatt kell felelnie, az ittas vezetés mellett közúti baleset okozása, valamint több más szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás.