Ma már egyáltalán nem meglepő, ha az autó nyitásához, indításához nem kell elővennünk a zsebünkből a kulcsot: érzékelők állapítják meg a kulcs jelenlétét, azonosítják annak helyzetét, és engedélyezik az ajtók nyitását, a motor indítását.

Az utóbbi években egyre több autógyártó egyszerűsíti még tovább ezt a folyamatot azzal, hogy a felhasználó okostelefonját vagy egy azon futó alkalmazást tesznek alkalmassá az engedélyezett kódsorozat sugárzására. Így működnek azok a rendszerek is, amelyekkel kölcsönadhatjuk autónkat másoknak, vagy engedélyezhetjük, hogy egy futár belepakolja a vásárolt árut a csomagtartónkba.

Így nyitja a kocsit az okostelefon 1

A Volvo testvérmárkája most egy lépéssel tovább ment: ők is a telefont használják jeladásra, de nem kell nyomni, nyitni, érinteni semmit a telón, sőt, még a nyitási kódot tartalmazó alkalmazást sem kell futtatni. Mindössze a telefon Bluetooth adóját kell bekapcsolva hagyni, amikor közeledünk az autóhoz. Az utastérben, illetve a karosszéria különböző pontjain 18 Bluetooth vevőt helyeztek el, amelyek egyrészt biztos vételt szavatolnak, másrészt képesek pontosan megállapítani a telefon (a tulajdonos) helyzetét, és ahhoz igazodva csak a megfelelő ajtót nyitni. A jármű elindításához a telefonnak az utastérben kell lennie.

A Polestar szerint nagyon komoly vizsgálatokkal ellenőrizték a rendszer biztonságát, és állítják, sokkal megbízhatóbb és nehezebben manipulálható, mint egy tradicionális okoskulcs.

a videó a hirdetés után indul

A fejlesztéssel párhuzamosan a Polestar alkalmazást is tökéletesítették, új funkciók kerültek bele, például a korábbinál pontosabban becsli meg az akkumulátorok töltéséig megtehető távolságot.