Házhoz szállítás autóba: nem először találkozunk az ötlettel, hiszen idén májusban már megvalósították ezt Németországban. A különbség, hogy a Volvo élesben intézi a szolgáltatást, szemben az Audi kísérleti jellegével, a lényeg azonban ugyanaz: ne kelljen otthon kuksolnod, a futárt vagy a postást várva.

A svéd autógyártó három hazai (mármint neki hazai) online kereskedővel fogott össze. A szolgáltatás igénybe vételéhez nem árt tudniuk, hogy merre találják az autódat: erre szolgál a Volvo On Call konnektivitási szolgáltatás, amit élesítened kell ahhoz, hogy működjön a rendszer. Ezután a programban részt vevő kereskedőknél a vásárlás lezárása előtt bekattintod a ‘házhoz szállítás a Volvómba’ mezőt, és nincs is több dolgod.

Az autógyártó egyszer használatos elektronikus kódot bocsát a futár rendelkezésére, aki azzal egyszer, és csak egyszer ki tudja nyitni a kocsidat. Bepakolja a szajrét (előtte rakj rendet a csomagtérben!), és kész. Este beülsz, hazaviszed a cuccokat, és megvagy az ajándékvásárlással, minden hercehurca nélkül.

Azért sajnos nem eszik olyan forrón a kását: a szolgáltatás egyelőre kizárólag Göteborgban, a Volvo otthonában érhető el. Ha azonban a tapasztalatok kedvezők, jövőre más svéd városokra, illetve más országokra is kiterjeszthetik a lehetőséget.