A két férfi december 28-án délután keveredett közlekedési konfliktusba Budapest belvárosában. A Széchenyi István téri körforgalmat elhagyva a taxis a záróvonalon áthaladva besorolt az autóbusz elé, fékezésre kényszerítve a másik jármű vezetőjét.

Nézd meg az esetet videón:

a videó a hirdetés után indul

Amikor a taxis a József Attila utcában megállt a piros lámpánál, a buszsofőr áthajtott a szembejövő sávba, mellé állt, kinyitotta az autóbusz ajtaját, és számonkérte rajta a korábbi manővert. A taxis válaszként leköpte a buszvezetőt, aki erre megrúgta a gépkocsi ajtaját. A taxis erre kiszállt a kocsiból, fellépett a buszra, ruhájánál fogva megragadta a buszsofőrt, és nekilökte a vezetőfülkét védő plexifalnak, amely emiatt össze is tört.

Az ügyészség szerint mindkét vádlott viselkedése kihívóan közösségellenes, erőszakos volt, alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. A taxisofőrre, mint többszörös visszaesőre az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést és pénzbüntetést, a büntetlen előéletű buszsofőrre pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.