Miután korábban megígérte, hogy nem hagyja városi kisautó nélkül vásárlóit, a Toyota ma bemutatta az Aygo lehetséges utódját, illetve annak előfutárát.

Parányi crossover a Toyotától 1

Az Aygo X név ismerős, de ezúttal nem csak az autócska orrának formai azonosító jegyére utal, hanem a Cross(over) formátumra: az autó látványosan megemelt hassal és strapabíró karaktert sejtető részletekkel állt elő.

A far szinte módosítások nélkül folytatja a jelenlegi Aygo fazonját, ugyanakkor tudjuk, hogy új padlólemezre épül a következő modell, tehát itt nem spórolásról, hanem tudatos hagyományápolásról van szó.

Parányi crossover a Toyotától 27

Műszaki adatokat egyelőre nem tett közzé a Toyota, de a már elhangzottakból arra következtetünk, hogy a jelenleg Aygo motorja, vagy annak továbbfejlesztett, de nem villamosított változata hajtja majd az Aygo X-et.

Érdekes ötlet, hogy a hátsó lökhárítóba kerékpártartó rögzítésére alkalmas konzolt integráltak, a külső tükrökben sportkamerát helyeztek el, ráadásul tetőcsomagtartót is kapott a kisautó – ezen költségnövelő ötletek egyikére sem lesz szüksége a sorozatgyártású modellnek.

Parányi crossover a Toyotától 28

Kérdés persze, hogy ez a modell mikor lép színre, illetve hogy valóban crossoveres magasságokba emeli-e az Aygót, vagy a szabadidőjárműves hangvétel csupán a figyelemfelkeltést szolgálta, és a harmadik generációs Aygo ugyanúgy szimpla, de jópofa kisautó lesz, mint elődei.