A vád szerint a vádlott 2018. március 17-én, Budapest III. kerületben, a Pünkösdfürdő utcában autózott Bentley-jével. Előtte haladt egy busz, amely a megállóhoz érve lelassított, de le- és felszálló utasok hiányában nem állt meg.

A vádlott záróvonal és előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia. Mind a vádlott, mind a busz vezetője dudált egymásra. A vádlott ezután a megengedett sebesség túllépésével megelőzte a buszt, majd intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt.

Nézd meg a videót az esetről:

a videó a hirdetés után indul

Az autóbusz vezetője vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A busz utasai közül többen kiestek az ülésükből, és a kapaszkodó rúdba ütötték magukat. Személyi sérülés nem történt. A buszban 2,5 millió, a kocsiban mintegy 14 millió forintos kár keletkezett.

Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette, és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatti vádiratában a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetésre, közügyektől, valamint járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

Sajtóhírek szerint az elkövető Berki Krisztián volt.