Akár egy mondatban elintézhető a Hyundai fontos újdonsága, a Bayon, hiszen nyílhegy alakú hátsó lámpatestei, komplett belsőépítészei stílusa, valamint motorjai és általában a műszaki alapjai a tavaly ilyenkor bemutatott, új Hyundai i20-tól erednek.

Megjött a Hyundai eddigi legkisebb crossovere 1
Megjött a Hyundai eddigi legkisebb crossovere 2

Megjött a Hyundai eddigi legkisebb crossovere

Megjött a Hyundai eddigi legkisebb crossovere 18
Megjött a Hyundai eddigi legkisebb crossovere 19
Megjött a Hyundai eddigi legkisebb crossovere 20
Megjött a Hyundai eddigi legkisebb crossovere 21
Megjött a Hyundai eddigi legkisebb crossovere 22
Megjött a Hyundai eddigi legkisebb crossovere 23
Megjött a Hyundai eddigi legkisebb crossovere 24
Megjött a Hyundai eddigi legkisebb crossovere 25
Megjött a Hyundai eddigi legkisebb crossovere 26
Megjött a Hyundai eddigi legkisebb crossovere 27
Megjött a Hyundai eddigi legkisebb crossovere 28
Megjött a Hyundai eddigi legkisebb crossovere 29
Megjött a Hyundai eddigi legkisebb crossovere 30
Megjött a Hyundai eddigi legkisebb crossovere 31
Megjött a Hyundai eddigi legkisebb crossovere 32
Fotó megosztása:

Mégis részletezzük azonban a témát, mert a B-SUV, azaz a városi szabadidőjárművek szegmense fontos a piacon: ebből a kategóriából kerülnek ki Európa legnagyobb számban eladott crossoverei (a utóbbi hónapokban rendre a Renault Captur, a VW T-Roc és a Peugeot 2008 harcol itt a dobogó legfelső fokáért). Hiába volt tehát észszerű, megfizethető és lényegre törő az i20 Cross (mert hiszen elég pár centis emelés ahhoz, hogy a SUV-ok előnyét élvezhessük, a többi csak sallang), a nép crossovert követel, ezért mindenki crossovert gyárt, a Hyundai is.

Megjött a Hyundai eddigi legkisebb crossovere 33

Az autó tehát vadonatúj orrkialakítást kapott, amelynek a nappali fény két keskeny csíkja közé illesztett harmadik keskeny csík: egy légbeömlő rés kölcsönöz széles kiállást.

Az utastérben, mint említettük, az i20 megoldásaival találkozunk. Akár két darab 10,25 colos kijelző szórja felénk az információt, az autó tele van okos vezetőtámogató funkciókkal, köztük a balra kanyarodáskor bekövetkező ütközéseket is elkerülni képes, kameravezérelt automata fékberendezéssel, a hátsó ülés foglaltságát figyelő rendszerrel, a GPS térkép alapján lassító tempomattal, a Bluelink online telematikai és információs szolgáltatással, és persze van vezeték nélküli telefontöltő aljzat, valamint három USB töltőnyílás is.

Megjött a Hyundai eddigi legkisebb crossovere 34

A hajtásláncok szintén az i20-ból ismerősek: a 84 lóerős, szívótorok-befecskendezéses 1,2 literes benzinmotor mellett az 1,0 literes turbómotor játssza a főszerepet, 100 lóerősen akár magában is, 120 lóerősen mindenképpen 48 voltos mild hibrid rendszerbe illesztve. A váltó lehet ötfokozatú kézi, hatfokozatú kézi vagy intelligens robotváltó, illetve hétfokozatú DSG.

bayon-csomag

  Bayon i20
Hosszúság [mm] 4180 4040
Szélesség [mm] 1775 1775
Magasság [mm]  1490 1450
Tengelytáv [mm] 2580 2580
Csomagtartó [l] 411/1205 352/1165

Videón is megnéznéd a Hyundai Bayont? Kattints ide!