Ha unod a sablonosan kinéző villanyautókat – vagy általában a fantáziátlan kocsikat –, az amerikai Alpha Ace lehet a te járgányod. A tavaly év végén bemutatott, 2+2 üléses autócska mindössze 418 cm hosszú, ami mellett 189 cm szélessége és 145 cm magassága zömökké teszi az egyébként barátságos jármű megjelenését.

Ace hajtásláncával kapcsolatban nem adott közre információt a gyár, viszont azóta bemutatták az autó sportos tesóját. A dögös aerodinamikai elemeivel a hatvanas évek japán sportkupéinak formavilágát idéző Ace Coupe Performance Edition hosszabb és szélesebb (430 x 192 x 144 cm) mezei rokonánál. Az elektromos sportkocsi 4,6 mp alatt gyorsul 96 km/órára, végsebessége 200 km/óra, hatótávolsága pedig elérheti a 350 kilométert.

Veterán japán sportkupét imitál ez az amerikai villanyautó 2
Veterán japán sportkupét imitál ez az amerikai villanyautó 3

Jól láthatók a különbségek az alapmodell és a sportverzió között

Ez már jól hangzik, de az Alpha Motor tud jobbat is: a Jax egy emelt hasú, bütykös gumikkal, tetőcsomagtartóval és gallytörőkkel felszerelt terepkupé. Ugyan lomhábban gyorsul, mint az Ace Performance Edition (6,5 mp 96 km/órára), viszont 75 kWh kapacitású akkujával 400 kilométerre is elmegy. Praktikumát hátsó oldalajtó és elöl kialakított extra csomagtér fokozza.

Veterán japán sportkupét imitál ez az amerikai villanyautó 4

Remekül hangzik, nem igaz? Kár, hogy egyelőre mindez csupán álom: a cég fogadja ugyan a megrendeléseket, de első autóit 2023-ra ígéri. Addig pedig még bármi történhet, így nagyon nem reménykedünk abban, hogy megépülnek az autók – nem reménykedünk, de annál jobban szurkolunk a karakteres megjelenésű villanyautók sikeréért.

Veterán japán sportkupét imitál ez az amerikai villanyautó 5

Azonos belső kialakítás, de eltérő minőségű kidolgozás várja a három kupéverzió vezetőjét

Az alapverzió nagyságrendileg 35 ezer dollártól (bő 10 millió Ft) indul, a Jax csúcskivitelét 48 ezer dollár (14 millió Ft) körüli áron tervezik bevezetni.

Két rövid videón is megtekintheted az Alpha Motor újdonságait: kattints ide!