Még idén piacra kerül a Hyundai Bayon, a Kona alá pozicionált, apró crossover. Érkezéséről már korábban tudomást szereztünk, az első részletfotók tanúsága szerint azonban a modell ugyanúgy nem simul bele a jelenlegi márka-arculatba, ahogy az új Tucson sem: meglehetősen egyedi, modern és merész arculatot kapott

A legfeltűnőbb részlet a hűtőmaszk, amely nem követi az eddig alkalmazott, alul összeszűkülő fazont: helyette alul szétnyíló trapézként teszi sportossá, szélessé és alacsonnyá az autó megjelenését – legalábbis ezt ígérik az alulexponált képek. A keskeny LED-es lámpák az orr-részt tagoló, felső légbeömlő rés folytatásaként helyezkednek el. A lökhárító sarkainál a Tucsonnál megismert, rejtett fényforrásokat sejtjük.

Hátul fénysáv köti össze a bumeráng alakú zárófényeket; a megoldás rímel az új i20 fazonjára. A hátsó szélvédő alatt lépcsőben folytatódik a far, ennek függőleges síkját sötétített üveg vagy zongoralakk felület borítja, a csomagtérajtó beleharap a lökhárítóba, így alacsony padlóval és tágas rakodónyílással számolhatunk.

Merész arányokkal érkezik a Hyundai új városi szabadidőjárműve 2

A Bayon valamikor 2021 első félévében lép piacra Európában.