A Jeep joggal tartja magát a szabadidőjárművek szakértőjének, egy valamit azonban nem tud megadni az ügyfeleinek: ötszemélyesnél tágasabb utasteret. Akinek ilyen kell, annak jelenleg csak a Dodge Durangót tudja kínálni a Jeep tulajdonosa, az FCA. Ez azonban hamarosan változni fog, amint a Jeep márka bevezeti a Grand Cherokee nyújtott verzióját.

Az autóról várhatóan már a héten részletes információkkal szolgálhatunk, de addig is, álljon itt néhány előzetes tudnivaló.

A Grand Cherokee L gyártása 2021 első negyedévében megkezdődik, felvezetve az ötüléses Grand Cherokee megújulását. Később mindkét modellváltozatból készül majd plug-in hibrid kivitel.

Három üléssoros óriásterepjárót épít a Jeep 2

Miközben a Grand Cherokee csak ráncfelvarrást kap, a Grand Cherokee L vadonatúj padlólemezre épül, amelyet később értelemszerűen a rövidebb kiadás is megkap.

Az autó esetleges európai forgalmazásáról egyelőre nincsenek információk. Az viszont biztos, hogy nagyon igényes lesz: valódi fabetétek, steppelt bőrkárpitozás, diszkrét hangulatvilágítás és elülső masszázsülések teremtenek uras hangulatot a fedélzeten. A műszeregység digitális lesz.

Három üléssoros óriásterepjárót épít a Jeep 3