A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettősnek nehéz napja volt a Dakar első szakaszán. Miután a páros autójában tönkrement a kormányösszekötő, felrémlett annak a lehetősége is, hogy itt a vége. Végül nagy küzdelmek árán, majdnem hatórás szerelés végén vasárnap éjszaka az Opel Dakar Team kettőse elérte a Dakar-tábort, és miután a szervizcsapat reggel ötig dolgozott, a páros folytatni tudta a versenyt.

„Köves, sziklás, puha homokos szakaszok váltogatták egymást ezen a 277 kilométeres szakaszon, amelyen a sziklák okozták a legfőbb bajt. Legalább harminc jármű mellett mentünk el, és mindben szereltek valamit” – mondta Szalay.

„Sajnos később mindannyian visszaelőztek, mert a köves szakasz a mi autónknak sem tett jót, gyakorlatilag szétráztuk a futóművet. Tönkrement a kormányösszekötő, és nagyon sokáig tartott, mire megjavítottuk, mert a kormányműbe csatlakozó csonkokat is ki kellett cserélni. Ránk esteledett, éjszaka pedig fokozódtak a nehézségek. Lestrapált állapotban volt a kocsi, de a fiúk reggelre versenyképes állapotba hozták.”

Bunkoczi László számára a fiatalkorát, a 2004-es kezdeteket idézte ez a nap, mert többet mentek éjszaka, mint nappal – és ezt nem lehet megszokni, megszeretni pedig végképp nem.

„Volt egy technikai hibánk, ami bárkivel előfordulhat, de mi majdnem hat órát szereltünk miatta, így belecsúsztunk az éjszakába. Száz kilométert jöttünk két és fél óra alatt, úgy, hogy olykor semmit sem láttunk, mert ment előttünk valaki” – fogalmazott Bunkoczi.

„A 161. helyen rajtolunk, ilyen már nagyon régen történt velünk, de próbálunk felzárkózni és valahogyan célba érni, bár úgy látom, itt még az sem lesz könnyű. Ez azonban egy nagyon szép jubileum mindkettőnknek, Balázs tizenötödik, én a tizedik alkalommal vagyok itt a Dakaron, úgyhogy mindenképp szeretnénk célba érni.”

Az első szakaszt Carlos Sainz nyerte.