Lezárult a Michelisz Norbert és a M1RA versenycsapat által szervezett nagyszabású tehetségkutató, amelynek célja az volt, hogy egy tehetséges szimulátoros 2021-ben valódi autóversenyzővé váljon.

A komplex kiválasztási folyamat győztese Báldi Gergő lett,

aki e-sportban a világ legjobbjai közé tartozik, jövőre pedig a valóságban is megmutathatja képességeit – tudatta a Vezessnek eljuttatott közleményében a M1RA.

Megnevezte utódját Michelisz Norbi 1

2019-ben ő volt a WTCR hivatalos online bajnokságának a győztese, idén pedig két nagy presztízsű nemzetközi sorozatot is megnyert: előbb a koronavírus-járvány első hullámának idejére kiírt, valódi WTCR-pilótákkal, így többek közt Michelisszel közös e-sportbajnokság első helyezettje lett, majd a szimulátorosok bajnokságában megvédte a tavalyi bajnoki címét.

A #NextMichelisz névre keresztelt tehetségkutató a tavasszal indult egy öt fordulós online szimulátor-bajnoksággal, amelyen csaknem 4500-an vettek részt. Közülük az öt legjobb jutott be a kiválasztás következő szakaszába, amely során laboratóriumi vizsgálat, elméleti és fizikai teszt, pszichológiai és mentális felmérés várt a résztvevőkre, végül pedig két különböző versenyautóval kellett bizonyítaniuk a Hungaroringen.

Megnevezte utódját Michelisz Norbi 2

Előbb egy 140 lóerős, kupás Suzuki Swiftben kellett bizonyítaniuk a döntősöknek.

Megnevezte utódját Michelisz Norbi 3

Később pedig az döntött a #NextMichelisz tehetségkutató végeredményéről, ki hibázik előbb a 350 lóerős Hyundai i30 N TCR-rel.

Ennek a kiválasztási folyamatnak a végén a túraautó-világkupa (WTCR) tavalyi bajnoka, Michelisz Norbert, a M1RA csapatfőnöke, Bári Dávid, valamint a laboratóriumi felméréseket vezető Matics Zsolt objektív alapokon meghozott döntése alapján lett Báldi a #NextMichelisz tehetségkutató nyertese. Ennek fődíjaként 2021-ben teljes idényben versenyezhet egy gyorsasági bajnokságban, amelynek kiválasztására később kerül sor.

„Most jön az a rész, amelyet a tévés tehetséggondozókban nem szeretek, amikor megvan a győztes, akit aztán kicsit magára hagynak, és már azon gondolkoznak, ki lesz a következő. Nekem az a célom, hogy Gergő eljusson oda, ahol én is vagyok, és ehhez fontos feladat az anyagi háttér előteremtése. Szeretnénk, ha jövőre egy olyan bajnokságban versenyezne, amely kihívást jelentene neki” – nyilatkozta 25 éves felfedezettjéről Michelisz Norbert, a WTCR 2019-es bajnoka.

Megnevezte utódját Michelisz Norbi 4

„Báldi Gergő az, akit kerestünk” – tette hozzá Bári Dávid, a M1RA csapatvezetője. „Versenyeztetni szeretnénk, bajnokságot szeretnénk vele nyerni. Ő egy olyan tehetség, akivel ezt meg lehet tenni, akiért szívesen vállaljuk a felelősséget, akire azt lehet mondani, hogy nem fogunk szégyent vallani vele egy nemzetközi sorozatban, aki méltón képviseli majd a csapatot, Norbit és az egész országot.”

„Két éve komolyan gondolkodtam azon, hogy felhagyok a szimulátorozással, ami ugye az autósportos álmok végét is jelentette volna. Úgy éreztem, hogy talán valami másban kellene megtalálnom önmagam. Most pedig egy valódi autósportos idény előtt állok, óriásit fordult velem a világ, amiért hálás vagyok. Úgy készülök, hogy bármilyen mezőnyben kelljen helytállnom, az autóból és magamból a legtöbbet tudjam kihozni” – tekintett előre Báldi.

Megnevezte utódját Michelisz Norbi 5

A kiválasztásról készült dokumentumfilm ezen a linken nézhető vissza.