Simon Cowell médiamogul közismerten nagy kedvelője az elektromos kerékpároknak. Amikor egyszer otthon, Angliában felkeresett egy járműkiállítást, megakadt a szeme egy impozáns elektromos kétkerekűn, és rögtön meg is rendelte magának.

A Swind EB-01 úgy néz ki, mint egy szteroidokon élő terepkerékpár, de menettulajdonságaiban sokkal közelebb áll a krosszmotorokhoz: 20 lóerős motorjával közel 100 km/óra sebességre képes. Simon Cowell azonban nem kérdezte, a gyártó pedig nem mondta, így amikor a médiasztár felült új szerzeményére, és húzott egy nagy gázt, a jármű kifordult alóla, ő pedig az aszfaltra zuhant. Három csigolyája tört el, gerincébe fémrudat kellett építeni, és bár orvosai szerint bámulatos sebességgel gyógyul, hónapokra kiesett a munkából.

Eltörte a gerincét, nem tudta, mire ül rá 1

Ezért, no meg az elszenvedett lelki trauma miatt most pert indíthat a jármű gyártója ellen Simon Cowell. Esélyeit gyengítheti azonban, hogy a kórházi ágyról viccesen azt posztolta egyik közösségi csatornáján: el kellett volna olvasnom a használati utasítást. Abban ugyanis tételesen leírják, hogy a jármű mire képes, hogy vezetését csak kellő gyakorlat és megfelelő védőfelszerelés birtokában ajánlják.

A Swind EB-01 gyártójának egyes munkatársai szerint mindenesetre súlyos felelőtlenség a cég részéről, hogy laikusoknak anélkül értékesítik az átszámolva mintegy 8 millió forintba kerülő járművet, hogy figyelmeztetnék őket annak képességeire.