A Toyota 2016-ban nyolc évre szóló együttműködési megállapodást kötött a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal (NPB), 2017-ben pedig a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) platina fokozatú támogatója lett, járművekkel, mobilitási szolgáltatásokkal és megoldásokkal segítve az ötkarikás mozgalmat.

A hazai sportolók tokiói olimpiára való felkészülését segítendő 34 magyar olimpiai kerettag kapott használatra egy-egy Toyota C-HR-t a 2021-re halasztott olimpia végéig. A most átadott autók a magyar olimpiai csapat szurkolói márkája, a Magyarock arculatához igazodik.

Magyar olimpikonoknak adott autókat a Toyota 1

A tokiói olimpia különleges esemény lesz a Toyota számára, a vállalat számos újdonsággal készül. A szurkolók helyszínek közötti közlekedését 100 vadonatúj, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó hidrogén-üzemanyagcellás busszal támogatja a vállalat, míg a lelátókon való tájékozódást Toyota-robotok segítik majd. Szóba került emellett az is, hogy az olimpiai lángot a Toyota repülő autójának prototípusáról gyújtják majd meg.

A Magyar Olimpiai Bizottság idén 125 éves, az elnök Kulcsár Krisztián köszönetet mondott a támogatásért. “Büszkeséggel tölt el minket, hogy egy olyan nagy múltú autómárkával működünk együtt, mint a Toyota, amely a nemzetközi olimpiai család partnereként szervezetünk célkitűzéseit nem csak sajátjaként vallja, hanem támogatja is” – fogalmazott Kulcsár.

Magyar olimpikonoknak adott autókat a Toyota 2

A világcsúcstartó Milák Kristóf

A támogatott sportolók között sok más sportág képviselői mellett atléták, birkózók, öttusázók, úszók és vívók is vannak.