A külső városrészekből és az agglomerációból autóval érkezők innen a közösségi közlekedés járataival – az 56-os és a 61-es villamossal -, illetve kerékpárúton juthatnak be a legkönnyebben a belvárosba.

A június 15-én megkezdett kivitelezés során a korábban 76 férőhelyes parkoló 85 férőhelyesre bővült, továbbá egy új, 24 férőhelyes parkoló is épült. Ezzel a fejlesztéssel Budapesten összesen mintegy 5730 kijelölt P+R parkolóhelyet használhatnak az autósok.

A Hűvösvölgyi út melletti P+R parkolóban az átépítéssel és a bővítéssel két egymás melletti helyszínen egyidejűleg 109 autó tud parkolni. A területen mozgáskorlátozottak számára kialakított parkolóhelyek is rendelkezésre állnak.

A P+R parkolót körülvevő értékes idős fák megóvása érdekében a parkolóhelyeket vízáteresztő pályaszerkezettel és térkővel burkolták, a köztük lévő zöld szigetekbe pedig 18 facsemetét és 560 cserjét telepítettek. A projekt részeként felújították a járdát, korszerűsítették a közműveket, a közvilágítást, és térfigyelő kamerákat telepítettek.