Az utóbbi évek talán legizgalmasabb kisautója a Toyota GR Yaris: extrém összkerékhajtása és 261 lóerős, háromhengeres turbómotorja mellett az sem mindegy, hogy az autó a Yaris WRC homologizációs változata, azaz nem csak úgy megy, mint egy versenyautó, hanem az is.

Majdnem azt írtuk, hogy úgy néz ki, mint egy versenyautó, de hát pont ez a baj: hogy nem. Hiába az öblös hűtőrács, a duplakipufogó, a GR Yaris nem úgy néz ki, mint ami le akarja harapni a fejedet.

Van azonban megoldás, még ha egyelőre csupán Japánban is: az autót fejlesztő Gazoo Racing komplett optikai csomagot dolgozott ki az autóhoz.

ezgif-2-bbd015988d18

Ez mindössze három elemből áll: az első légterelőt, az oldalsó kötényeket és a hátsó lökhárítóba integrált légterelő elemet fényes fekete színben hozzák forgalomba, fényezni nem kell. Mindhárom elem külön-külön is hatásos, együtt pedig teljesen átalakítják az autó megjelenését, optikailag mélyebbre költöztetve annak tömegközéppontját.

A csomag további elemekkel is kiegészíthető: ilyen a harciasabban zengő kipufogó (kötelező!), az oldalfalon végigfutó sávozás, vagy a műszerfalra illesztett szénszálas (hatású) panel.

A csomag európai értékesítéséről egyelőre nincs szó, de aligha állják útját azoknak, akik magánúton szeretnének hozzájutni az elemekhez. Az egész annyira friss még, hogy egyelőre az árak sem állnak rendelkezésre.