Az utóbbi évek talán legizgalmasabb kisautója a Toyota GR Yaris: extrém összkerékhajtása és 261 lóerős, háromhengeres turbómotorja mellett az sem mindegy, hogy az autó a Yaris WRC homologizációs változata, azaz nem csak úgy megy, mint egy versenyautó, hanem az is.

Így kell kinéznie egy sportos kisautónak 1
Így kell kinéznie egy sportos kisautónak 2

Így kell kinéznie egy sportos kisautónak

Így kell kinéznie egy sportos kisautónak

Így kell kinéznie egy sportos kisautónak 12
Így kell kinéznie egy sportos kisautónak 13
Így kell kinéznie egy sportos kisautónak 14
Így kell kinéznie egy sportos kisautónak 15
Így kell kinéznie egy sportos kisautónak 16
Így kell kinéznie egy sportos kisautónak 17
Így kell kinéznie egy sportos kisautónak 18
Így kell kinéznie egy sportos kisautónak 19
Így kell kinéznie egy sportos kisautónak 20
Fotó megosztása:

Majdnem azt írtuk, hogy úgy néz ki, mint egy versenyautó, de hát pont ez a baj: hogy nem. Hiába az öblös hűtőrács, a duplakipufogó, a GR Yaris nem úgy néz ki, mint ami le akarja harapni a fejedet.

Van azonban megoldás, még ha egyelőre csupán Japánban is: az autót fejlesztő Gazoo Racing komplett optikai csomagot dolgozott ki az autóhoz.

ezgif-2-bbd015988d18

Ez mindössze három elemből áll: az első légterelőt, az oldalsó kötényeket és a hátsó lökhárítóba integrált légterelő elemet fényes fekete színben hozzák forgalomba, fényezni nem kell. Mindhárom elem külön-külön is hatásos, együtt pedig teljesen átalakítják az autó megjelenését, optikailag mélyebbre költöztetve annak tömegközéppontját.

A csomag további elemekkel is kiegészíthető: ilyen a harciasabban zengő kipufogó (kötelező!), az oldalfalon végigfutó sávozás, vagy a műszerfalra illesztett szénszálas (hatású) panel.

a videó a hirdetés után indul

A csomag európai értékesítéséről egyelőre nincs szó, de aligha állják útját azoknak, akik magánúton szeretnének hozzájutni az elemekhez. Az egész annyira friss még, hogy egyelőre az árak sem állnak rendelkezésre.