Az ír bűnügyi iroda és az angol rendőrség gazdasági bűncselekményekkel foglalkozó osztálya közösen számolt fel egy szervezetet, mely vezérigazgatói megszemélyesítéssel és számlák átirányításával, jóval rövidebben csalással jutott pénzhez. A megszerzett pénzt pedig használt autó kereskedelmi vállalkozásokon keresztül mosták tisztára.

Az írek a rajtaütés során több mint 80 autót foglaltak le, köztük rengeteg a nagy értékű használt autó. Nem csak Citroen C4 Picasso és Volkswagen Passat volt a telephelyen, hanem rengeteg 5-ös BMW és A6-os Audi, valamint több Range Rover és Lexus modell is. Az angol West Midlands-i rendőrség 90 járművet foglalt le.

Több mint 170 autót foglaltak le pénzmosás miatt az ír rendőrök 1
Több mint 170 autót foglaltak le pénzmosás miatt az ír rendőrök 2

Több mint 170 autót foglaltak le pénzmosás miatt az ír rendőrök

Több mint 170 autót foglaltak le pénzmosás miatt az ír rendőrök

Több mint 170 autót foglaltak le pénzmosás miatt az ír rendőrök 8
Több mint 170 autót foglaltak le pénzmosás miatt az ír rendőrök 9
Több mint 170 autót foglaltak le pénzmosás miatt az ír rendőrök 10
Több mint 170 autót foglaltak le pénzmosás miatt az ír rendőrök 11
Több mint 170 autót foglaltak le pénzmosás miatt az ír rendőrök 12
Fotó megosztása:

Négy embert tartóztattak le eddig az ügy kapcsán, melyhez több mint 710 millió értékű lefoglalt autó köthető, továbbá több mint 70 millió forintnyi számla és közel 8 milliónyi készpénz.

A rendőrség nem sokat árult el a működésükről, csak annyit, hogy a csoport autókat vásárolt az Egyesült Királyságban, amiket aztán Írországba szállítottak eladásra. Az autókereskedés volt a pénzmosás legkézenfekvőbb eszköze.

Több mint 170 autót foglaltak le pénzmosás miatt az ír rendőrök 13