A Tamási Rendőrkapitányságon befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet két iregszemcsei férfi ellen folytattak ittas járművezetés, járművezetés tiltott átengedése és több szabálysértés elkövetése miatt – számolt be a Police.hu.

2020. június 24-én előbb dél körül, majd a késő esti órákban is elfogták a 25 éves sofőrt és annak 22 éves utasát. Mint az ellenőrzés során kiderült, mindketten alkoholt fogyasztottak – a két időpont között ráadásul még többet –, előbbinek pedig nemhogy jogosítványa nem volt, még csak KRESZ-vizsgát sem.

Az ezúttal jobb egyben ülő tulajdonos az egyenruhásoknak elismerte, tisztában volt vele, hogy unokatestvére alkoholt ivott, mielőtt volán mögé ült, ahogyan azzal is, hogy nincs jogosítványa.

Az autó 22 éves tulajdonosát járművezetés tiltott átengedésének gyanújával hallgatták ki. A fiatal azzal védekezett, hogy azért engedte meg unokatestvérének, hogy ittasan, jogosítvány nélkül vezessen, mert az megígérte neki, hogy nem lesz baj. Az egyenruhások a sofőrrel szemben engedély nélküli vezetés miatt is feljelentést tettek.  

A tamási rendőrök elvégezték az eljárást, a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.