Az orron eddig alkalmazott robusztus motívumokat most már hátul is megtaláljuk, az integrált diffúzor mellett ötszögletű formákat helyeztek el. Elöl mélyebbre húzzák a hűtőmaszkot, a fényszóró alatti felületek pedig nagyobb hangsúlyt kaptak, így az egész autó szélesebbnek tűnik. Pedig nem az, ugyanolyan széles csupán (179 cm), mint eddig. A magasság (154 cm) sem változott, az új dizájnnak köszönhetően azonban a hosszúság (421 cm) minimálisan nőtt. A csomagtartó változatlanul 405 literes.

Mostantól minden Q2 fényszórójában LED világít, ám az adaptív mátrix LED feláras tétel, ahogy a futófényes irányjelzők is. Színből öt újat kapott a Q2, ebből egy, az almazöld most először szerepel az Audinál.

Az utastérben újak a légbeömlők és a váltókar, kérhető diszkrét hangulatvilágítás. A beltéri opciókat csomagokba szortírozták, de nem tudni, hogy csak ebben a formában rendelhetők az egyes tételek, vagy akár külön-külön is elérhetők.

Városi crossover, az egyszerűtől a fényűzőig 2

Az infotainment szolgáltatások skálája meglehetősen széles, a full analógtól a 12,3 colos digitális műszeregységig, a digitális rádiótól a 705 wattos Bang & Olufsen csúcshifiig válogathatunk. Van fedélzeti wifi is, ha szeretnénk.

Motorból egyelőre egy lesz, a 150 lóerős, 250 Nm-es 1,5-ös benzines. Később más dízel- és benzinmotorokkal bővül a kínálat, hibridről nincs szó. Kérhető ellenben ültetett sportfutómű vagy adaptív lengéscsillapítás.

Városi crossover, az egyszerűtől a fényűzőig 3

A vezetőtámogató rendszerek az alapvetőtől a teljes körűig terjednek, akár olyan rendszer is kérhető, amely a városhatáron a megengedett sebességre lassítja az autót.