A 138 éves Peugeot Cycles idén nyáron hat új modellt mutatott be, amelyek a túrakerékpárok és a terepsport-kerékpárok előnyeit ötvözik – azaz pont olyanok, mint a szabadidőjárművek, amelyek félig személyautók, félig meg terepjárók.

A saját tervezésű alumínium vázakat a Peugeot Cycles franciaországi üzemében gyártják speciális, zárványmentes technológiával.

A trekking vagy vegyes használatú vázak mellett rugózott vázzal is választhatók a Peugeot eT01 Crossover kerékpárok: itt elöl-hátul 80 mm-es rugóút biztosít kényelmes utazást és stabil úttartást. A villamosítást kétféle akkuval, háromféle motorral oldották meg, a komponenseket a Bosch szállítja.

Az alsócsőbe integrált lítium-ion akkumulátorok modelltől függően kétféle (400 vagy 500 Wh) kapacitást kínálnak – ezek közös jellemzője, hogy töltéshez könnyen, egy mozdulattal eltávolíthatók, a véletlen kiesés ellen azonban rendkívül biztonságos zárszerkezet óvja őket, még kemény terepen is.

Ezt a szabadidőjárművet pedálozni kell 2

Ezekhez kiviteltől függően háromféle motort társítottak, amelyek 40, 60 vagy 65 Nm-rel segítenek a vezetőnek. A vásárlók különböző abroncsok és felszereltségi szintek között választhatnak, egy dolog azonban a modellpaletta minden tagjánál azonos: a 110 kilométeres hatótávolság, amivel akár egész napos túrákon is kényelmesen, fáradtság nélkül tekerhetünk.