Az elmúlt hónapokban Corvette C8-tulajdonosok panaszai és felvételei árasztották el az internetet, melyekből alapján menet közben, bármiféle előjel nélkül hajlamos felnyílni a csomagtérajtó, ami középfarmotoros autó lévén elöl található, így egy ilyen probléma eléggé kellemetlen tud lenni.

Minderre reagálva a héten a Chevrolet közzétett egy visszahívást „bizonyos” 2020-as modellekre vonatkozóan, a további incidensek elkerülése reményében. A dokumentum szerint amennyiben a probléma nem mechanikai meghibásodásra vezethető vissza, egy szoftverfrissítéssel orvosolják a hibát. 

Így nyílik fel menet közben a Corvette-ek csomagtérajta.

Ennek köszönhetően ha a rendszer úgy érzékeli, hogy nincs megfelelően lezárva a motorháztető, automatikusan visszalassítja az autót 26 mérföld/órára (42 km/óra). A sebességkorlátozás mellett a fedélzeti képernyőn megjelenő üzenet figyelmezteti a sofőrt arra, hogy gond van.

A szoftveres frissítés a csomagtartónyitó-gombok működésére is tartogat egy újítást, ezentúl a slusszkulcson és az utastérben található gombot is hosszabb ideig kell nyomni, ha aktiválni szeretnénk.

Orvosolják az új Corvette-ek egyik nagy betegségét 1

A Chevrolet-nél állítják, hogy ennek kapcsán nem észleltek semmilyen mechnaikai hibát, és tervezik, hogy a jövőben nagyobb hangsúlyt helyeznek a figyelmeztető hangjelzésekre és a képernyőn megjelenő üzenetek kezelésére. Várhatóan ezeket a változtatásokat is eszközölik jelen visszahívás keretében.

Vezeték nélkül is elvégezhető a frissítés, amennyiben a tulajdonosok elfogadják a feltételeket, de egy előre egyeztetett időpontban a helyi márkakereskedésben is elvégzik a frissítést.

Mint azt a Road&Truck cikke megjegyzi, hogy a General Motors már másodjára tett közzé visszahívást a C8-as Corvette kapcsán. Egy héttel ezelőtt szintén a csomagtérajtókra vonatkozóan figyelmeztetett a gyártó: a csomagtartóban található vészkapcsoló nem aktiválódhat abban az esetben, ha az autót 10 percnél hosszabb időre leállítjuk.