Az orosz autóipar számára komoly cél volt az elmúlt tíz évben, hogy végre egy tisztességes, hazai gyártású típust tudjanak vezérük, Vlagyimir Putyin alá tenni. Több baki, és fiaskó után így jött létre az Aurus márka (A latin arany (Au) és az orosz szó (rus) kezdőbetűiből kirakott mozaiknév), ami jó úton halad a cél megvalósítása felé. Sőt, lassan már valódi flottát adhat nem csak az elnöknek, hanem bárkinek, aki Rolls-Royce árban szeretne hazafias luxusautókkal közlekedni az orosz utakon.

Első nagy dobásukat, az Aurus Senat-ot a Genfi Autószalonon mutatták be, itt a Vezess stábja is megvizsgálta közelebbről.

Az új orosz luxusmárka azonban nem áll meg itt, nemrég leleplezték az Aurus Arsenal nevű kisbuszt, és hamarosan jön a legfontosabb modell, a Komendant névre keresztelt luxus-SUV. Erről most szivárogtak ki az első, gyári grafikák, ami alapján ez az autó is követi a Rolls-Royce stílust.

Kiszivárogtak Putyin új luxusautójának képei 2Kiszivárogtak Putyin új luxusautójának képei 3

A technika vélhetően azonos a Senatéval, a 4,4 literes V8-as köré épített hibrid hajtáslánccal, és összkerékhajtással 598 lóerő jut el a kerekekhez, az építők pedig tényleg gondoltak az orosz útviszonyokra, így a vezetési módok között ott az all-road funkció, a hasmagasság pedig kereken húsz centiméter.

Mivel javarészt manufakturális körülmények között készülnek az Aurusok, így alacsony a gyártási kapacitás, a várhatóan 2021-ben érkező Komendantból sem tudnak majd évi pár ezer darabnál többet összeszerelni, az ára egyelőre ismeretlen, de az talán megtippelhető, hogy olcsóbb lesz, mint a hasonló felépítésű Rolls-Royce Cullinan, és Bentley Bentayga.

Kiszivárogtak Putyin új luxusautójának képei 4Kiszivárogtak Putyin új luxusautójának képei 5