A Hyundai Ioniq a vállalat első kifejezetten hibrid, konnektorról tölthető hibrid és teljesen elektromos autója, de ennél hamarosan jóval többet jelent majd ez a név. Ez lesz ugyanis a Hyundai új almárkája, ami kizárólag elektromos autókat kínál, a következő négy évben három új modellt. A márkanevet egyébként az ion és a unique, magyarul egyedülálló szavakból alkották.

2021 első felében mutatják majd be az Ioniq 5-öst, melynek alapja a 2019-es Frankfurti Autószalonon leleplezett 45 Concept elektromos tanulmányautó lesz. A következő évben már a Prophecy sportszedán szériaváltozata érkezik majd Ioniq 6 néven, majd egy nagy, szintén villanyos szabadidő-autó, mely a 7-es típusnevet viseli.

Az Ioniq modellek közös ismérve lesz, hogy formatervükhöz múltbéli modellekből merítenek ihletet a tervezők és az E-GMP platformra épülnek. Erre a moduláris padlólemezre készülnek majd a jövőbeli modellek is, melyeket számokkal jelölnek majd.

Gyorstöltést, remek hatótávot és vezeték nélküli okoseszköz-kapcsolódást ígérnek, valamint olyan praktikus beltéri megoldásokat, mint a fiók jellegűen nyíló kesztyűtartó.