Amszterdam egyik kevésbé mókás jellegzetessége a csatornahálózat, amiből a takarítások során rengeteg különleges tárgy kerül elő, de legfőképpen biciklik. Naponta esnek bele kerékpárok és különböző kisebb vagy nagyobb tárgyak, amik között még komplett autók is vannak.

A tűzoltóság búvárjai még júniusban akadtak rá egy különleges fogásra az amszterdami csatornában, mégpedig egy 1987-es, piros színű Ferrari Mondialra. Az autóról később kiderült, hogy 1994-ben lopták el. Hogy mikor került a víz alá, az nehezen megállapítható, de annyi biztos, hogy többé nem kerül majd útra, de múzeumban is érdekes látvány lenne.

Lopott Ferrarit emeltek ki egy amszterdami csatornából 1
Lopott Ferrarit emeltek ki egy amszterdami csatornából 2

Lopott Ferrarit emeltek ki egy amszterdami csatornából

Lopott Ferrarit emeltek ki egy amszterdami csatornából

Lopott Ferrarit emeltek ki egy amszterdami csatornából 6
Lopott Ferrarit emeltek ki egy amszterdami csatornából 7
Lopott Ferrarit emeltek ki egy amszterdami csatornából 8
Fotó megosztása:

A Ferrari Mondial a 308 Dinót váltotta 1980-tól, karosszériáját a Pininfarina stúdió tervezte, de a Scaglietti gyártotta. Ez volt az utolsó 2+2 üléses, középmotoros Ferrari-modell. A csatornában is talált Mondial 3.2-ben az utastér mögött keresztben elhelyezett V8-as motor 270 lóerőt ad le 7000-es fordulaton és 304 Nm nyomatéka van. 6,3 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre.

Itt pedig megnézheted az amszterdami rendőrség videóját az autó kiemeléséről: