Aki Lotust vásárol, az nagy valószínűséggel nem a kirakatba teszi majd az angol sportautót, hanem jó eséllyel versenypályán hajtja hétvégente. A pályanapok alkalmával nézegeti a köridőket, hogy megkeresse azokat az apró tizedeket vagy századokat, ahol fejlődni tud. Erre különböző telefonos applikációk is vannak, de a Lotus most kifejlesztett egy digitális műszeregységet, ami mindent tud, amire szüksége lehet a pilótának.

Közel 600 ezer forintnak megfelelő összeget kérnek és 2 év garanciát adnak az okos óracsoportra, mely a 2008 után gyártott Lotus Elise és Exige modellekbe építhető be könnyedén az analóg órák helyére. A kijelzőhöz GPS-jeladó csatlakozik és különböző akciókamerákkal is párosítható. Ennél azonban jóval többet is tud.

Több mint 4000 versenypályát tud a Lotus digitális műszeregysége 2

4127 versenypálya adatait töltötték fel a rendszerbe, melyek közelében a navigáció automatikusan felajánlja az útvonalat a célvonalig. Az időmérést a rajt- és célvonalak GPS koordinátái alapján végzi, a pályán gyűjtött adatok pedig letölthetőek a számítógépre, hogy a hobbiversenyző tényleg megtalálja a tökéletes körhöz hiányzó tizedeket vagy századokat.