A nyomozás adatai szerint az 57 éves nagytarcsai M. Ferenc – akkor még ismeretlen – társával 2019. április 24-én 19 óra és április 25-én 7 óra között Budapest XI. kerületében, a Rahó utcában ellopott egy Škoda Octaviát. Az elkövetők az eredeti kilométerórát, illetve a motorvezérlőt speciálisan átalakított egységekre cserélték, majd beindították, és ellopták az autót.

A nyomozók pár órával később, Nagytarcsán megtalálták az ellopott autót, valamint elfogták az autóhoz érkező M. Ferencet. A rendőrök a férfinél, illetve az autójában autólopáshoz használatos különböző eszközöket (indítókulcsokat, nyerskulcsot, csőkulcsot, csavarhúzót és zártörő eszközt), valamint két körözött német rendszámtáblát találtak.

A nyomozók lefoglalták a lopott Škoda Octaviát, valamint M. Ferenc Toyotáját, majd Gyálon is lefoglaltak egy Volkswagen Golfot és egy Škoda Octaviát, amelynek az alvázszámát meghamisították.

M. Ferenc társát, a 42 éves gyáli B. Józsefet a nyomozók 2019. december elején hallgatták ki gyanúsítottként. A nyomozók megállapították, hogy M. Ferenc 2016 márciusában Újbudán ellopott egy Volkswagen Golfot, amit a rendőrök Kistarcsán találtak meg.

Továbbá a két férfi 2019 februárjában, a II. kerületben megpróbált ellopni egy Škoda Octaviát; akkor B. József vitte a helyszínre társát, illetve figyeléssel biztosította a bűncselekmény elkövetését. M. Ferenc az Octaviát csak azért nem tudta beindítani, mert a tulajdonos észrevette, és megakadályozta.

A nyomozók azt is megállapították, hogy B. József a – korábban lefoglalt – meghamisított alvázszámú Škoda Octavia eredetiségvizsgálatát elvégeztette, majd bejegyezték a közhiteles járműnyilvántartásba.

Az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.​