Az M3-as metróvonal Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák metróállomásain július 11-én elkezdődnek a korszerűsítési munkálatok, a szerelvények az említett két állomáson megállás nélkül haladnak át.

A forgalomkorlátozásokkal járó munkavégzések során a felszíni autóbuszos pótlás biztosításához szükséges infrastruktúra kiépítése történik, több szakaszban és helyszínen. Az új forgalmi rend július 10-én lép érvénybe.

A legfontosabb változás, hogy július 8-án reggel 6.00 órától várhatóan novemberig a Szentkirályi utca Üllői út és Baross utca közötti szakaszán mindkét irányban megszűnik a parkolás.

  • Június 29. és július 10. között az Üllői út – Szentkirályi utca csomópontjában gyalogátkelőhelyet alakítanak ki. A közúti forgalomban egy közös elhúzott sáv használható a Kálvin tér felé egyenesen tartók és az Üllői útról jobbra, a Szentkirályi útra fordulók számára. A Szentkirályi utca első 25 méterén mindkét irányban megszűnik a parkolás.
  • Július 6. és július 8. között szintén az Üllői út – Szentkirályi utca csomópontjában új, ideiglenes jelzőlámpás kereszteződést alakítanak ki. Irányonként egy-egy sávot lezárnak ütemezett munkavégzés mellett.
  • Július 6-án az Üllői út 102. szám előtt (Pénzverde épülete) konténertelepítést terveznek. A városközpont irányába, a szervizúton, a belső sávban időszakos lezárás várható.
  • Július 8-án reggel 6.00 órától a Szentkirályi utca Üllői út és Baross utca közötti szakaszán burkolatjavítási munkákat végeznek. Mindkét irányban megszűnik a parkolás. A behajtás kizárólag célforgalom számára biztosított.
  • Július 8-án este 20.00 órától a Szentkirályi utca Üllői út és Baross utca közötti szakaszán buszsávot alakítanak ki, változik a forgalmi rend.
  • Július 6. és július 10. között a Kálvin tér és Nagyvárad tér között forgalomtechnikai elemek telepítése történik. Mozgó terelésekre kell számítani az Üllői úton a Könyves Kálmán körút és Kálvin tér között mindkét irányban a szélső, illetve a középső sávban. Félpályás terelés várható a Baross utcában a Szabó Ervin tér és Szentkirályi utca között.