Hatékony a szabálytalan autósokat kamerával lebuktató rendőri akciósorozat, a feladatra alkalmas eszközök száma egyre csak bővül. Ezúttal viszont új autók helyett kamerákkal, ami még több megfigyelést, és még több lefülelt szabálytalankodót eredményezhet majd. 

Az első körben 20 autót szereltek fel képrögzítőkkel, majd a hatékonyságot látva újabb 12 új autót szereztek be és készítettek fel a rejtett ellenőrzési formára. Idén újabb nyolc nagyteljesítményű, jelöletlen rendőrautót állított hadrendbe a rendőrség, szintén a fenti célra. Mindezzel már 40 autósra nőtt a flotta.

Durván szaporodnak a szabálytalankodókat figyelő rendőrautók 1

Autóból sincs hiány, de most a kamera flotta bővült

A meglévő eszközpark további fejlesztésére történt egy stratégia váltás, amely szerint a már meglévő civil jellegű autók is bevethetőek legyenek rejtett ellenőrzési feladatokra. Így a menet közbeni ellenőrzés technikai hátterének továbbfejlesztésére az ORFK-OBB költségviselésével újabb 104 db menetrögzítő kamerát szereztek be, valamint azonos számú tabletet, amelyekkel a felvételek kezelése, archiválása történhet.

Durván szaporodnak a szabálytalankodókat figyelő rendőrautók 2

A menetrögzítő Mio MiVue 786 WiFi kamerák és a Lenovo tabletek GPS-modullal felszerelve, FullHD videóval rögzítik a szabálytalanságokat, amit akár a helyszínen meg tudnak mutatni a megállított autósnak. Ezzel gyakorlatilag 100 százalékos a szabálytalanságokat elismerő autósok aránya: nincs értelme tagadni, hiszen ott a bizonyító erejű felvétel.

Így tehát az eddig a rejtett ellenőrzésekre 40 bevethető autót számláló flotta megsokszorozódott, hiszen a fixen beszerelt eszközökkel rendelkező civil jellegű járműveken kívül további 104 rendőrautó használható ilyen célokra! A mobil eszközök a civil jellegű autók mellett természetesen az olyan matricázással és stabil megkülönböztető jelzéssel (fényhíddal) rendelkező járőrautókban is használhatók, amelyek még nem rendelkeznek képrögzítő rendszerrel.