A Főpolgármesteri Hivatal szerint a rakpartot szombat hajnalban 2-3 óra körül zárják le a gépjárműforgalom elől, a zárás feloldása vasárnap 23 óra körül várható.

A főváros újranyitása érdekében meghozott intézkedések célja, hogy a zsúfoltság a lehető legkisebbre csökkenjen, de a rakpart használata során a koronavírus-járvány miatt meghozott általános szabályok mellett további előírásokat is be kell tartani.

Kérik, hogy a megnyitott rakpart használata során az emberek figyeljenek arra, hogy ne zavarjanak másokat, mindig maradjon egy sáv, ahol ki tudják egymást kerülni a gyalogosok, kerékpárosok. A bicikliseknek 10 km/h-s a megengedett legnagyobb sebesség.

A rakparton nincs árnyékolt felület, a nyilvános illemhelyek zárva vannak, és a vendéglátóhelyek sem nyithatnak még ki. Az alkoholos italok fogyasztása közterületen, így a rakparton sem megengedett.

A Főpolgármesteri Hivatal kéri, hogy lehetőség szerint a pesti rakpartot ne gépjárművel, hanem gyalogosan, kerékpárral vagy közösségi közlekedéssel közelítsék meg. A budai rakparton nem változik a forgalmi rend.