Segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítható férfit hallgattak ki április 10-én a mezőkovácsházi rendőrkapitányságon. A 24 éves kunágotai férfi február 15-én, 20 óra körül autójával Battonya felől Mezőkovácsháza felé tartott.

Mezőkovácsháza határában, sötét ruhában előtte az út szélén ment egy gyalogos, akit nem vett időben észre, így amikor elment mellette, az autó visszapillantó tükrével nekiütközött a gyalogos bal karjának. A férfi észlelte az ütközést, de nem állt meg, elhajtott, majd kicserélte az autó összetört tükrét. Az elütött fiatalember könnyű sérülést szenvedett.

A mezőkovácsházi rendőrkapitányság rendőrei alaposan átvizsgálták a baleset helyszínét, majd a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának szakembereivel együtt elemezték, értékelték a nyomozás során beszerzett információkat, adatokat. Egy összetört tükörhátlapot találtak, azt illesztették össze, az alapján azonosították az autót, majd annak vezetőjét.

A kunágotai férfi először tagadta, hogy közlekedési baleset részese lett volna. A rendőrök azonban teljes részletességgel felderítették a történtek körülményeit, így a férfi végül beismerte, hogy ő ütötte el a 23 éves fiatalembert. Elmondta, hogy az autóban a kijelzőt állítgatta, a gyalogos pedig sötét ruhában, láthatósági mellény nélkül ment a sötétben.

Későn vette észre és már nem tudta elkerülni a balesetet. Állítása szerint nagyon megbánta, hogy a baleset után nem állt meg, és azt is, hogy amikor a rendőrök a baleset után öt nappal felkeresték, tagadott.