A Suzuki nemzetközi tevékenységeit tekintve Magyarország nagy jelentőséggel bír, de valójában meg sem közelíti a márka indiai aktivitását: a Maruti Suzuki évente durván tízszer annyi autót gyárt, mint Esztergom – persze a piac is sokkal nagyobb. Mindegy is, a lényeg, hogy Indiában született meg minden idők legdögösebb Suzukija, egy zombi-apokalipszisre méretezett terepfurgon.

Suzuki nem nézett még ki ilyen férfiasan 1

Az alapokat a Suzuki Omni adta: egy parányi furgon, amelynek 3,37 méter hosszú, 1,41 méter széles karosszériájában négy személy és némi csomag fér el. Mivel a menetkész tömeg mindössze 785 kiló, a 800 köbcentis (0,8 literes), soros háromhengeres motor 38 lóereje és 62 Nm nyomatéka is képes megmoccantani az 1,84 méteres tengelytávon nyugvó járművet, bár a 100 km/óra végsebesség igazán nem nevezhető jelentősnek.

Suzuki nem nézett még ki ilyen férfiasan 2
Suzuki nem nézett még ki ilyen férfiasan 3

Suzuki nem nézett még ki ilyen férfiasan

Suzuki nem nézett még ki ilyen férfiasan

Suzuki nem nézett még ki ilyen férfiasan 10
Suzuki nem nézett még ki ilyen férfiasan 11
Suzuki nem nézett még ki ilyen férfiasan 12
Suzuki nem nézett még ki ilyen férfiasan 13
Suzuki nem nézett még ki ilyen férfiasan 14
Suzuki nem nézett még ki ilyen férfiasan 15
Fotó megosztása:

Egy indiai autós műsor, a Holy Shift szerkesztői a bontóból menekítettek ki egy ilyen Omnit, hogy teljesen átalakítsák. A döglött erőforrás helyére beépítették a második generációs Suzuki Jimny (SJ40, 1981-2005) egyliteres motorját. Masszív hidakat, emelt futóművet és óriási kerekeket kapott a jármű, majd jöhettek a karosszéria módosításai.

suzuki-gimny

Befalazták a hátsó oldalablakokat, külső bukókeretet építettek az autóra. Erre hátul egy (könnyű) motorkerékpár szállítására alkalmas, lenyitható tálcát, oldalt marmonkanna-tartókat, fölül tetőcsomagtartót, elöl pedig kiegészítő lámpákat rögzítettek. A képet robusztus első haspáncél és egyedi lökhárító teszi teljessé.

Az autó alkotói nem sokat vacakoltak a névadással: összemosták a donorok típusnevét. A Gypsy (így hívják Indiában a Jimny-t) és az Omni így adta ki a Gimny-t, ami teljesen vállalható, ahogy maga az autó is.

a videó a hirdetés után indul