Új forgalmazója lesz a Jaguarnak és a Land Rovernek Magyarországon, a Wallis nemzetközi pályázat eredményeként nyerte el a járművek és az alkatrészek kizárólagos importőri jogát.

A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AutoWallis Nyrt. leányvállalata 2016-tól van jelen a márkák kizárólagos importőreként a kelet-közép-európai piacon, a korábbi nyolc ország – Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Koszovó, Észak-Macedónia, Montenegró, Szerbia, Szlovénia – mellé csatlakozik mostantól Magyarország is.

Ormosy Gábor, az AutoWallis Nyrt. vezérigazgatója szerint a Jaguar Land Rover magyar piacának potenciális mérete közel akkora, mint a két márka által már korábban is képviselt nyolc ország együtt, így ezzel a lépéssel a csoport jelentősen erősíti piaci pozícióját a közép- és délkelet-európai régióban.

Andrew Prest, a WAE ügyvezetője szerint a márkák eddigi hazai eredményei azt sugallják, hogy van tér a növekedésre, amit a Budapest-központú értékesítés országossá bővítésével is támogatni kívánnak, ennek érdekében több vidéki nagyvárosban tervezik a szalonnyitást.