Már eddig is többféle kialakítású ülés volt elérhető egyes Porsche modellekhez, tehát azok a szerencsések, akik saját ízlésük szerint állíthatták össze autójukat, választhattak a kényelmes vagy az egészen sportos darabok közül. Utóbbiakhoz fejlesztett a Porsche újabb variációkat, hogy tényleg minden igényt kielégítőek legyenek a kagylóülések.

 A motorsport világában kifejezetten a pilótának készülnek a testre szabott ülések és ehhez hasonlóan lassan az utcai modellekben sem lesz ez másképpen.

Itt az ülés középső része, vagyis az ülőlap, valamint a háttámla párnái 3D nyomtató segítségével készülnek. A betétek kemény, közepes és puha verzióban érhetőek majd el. Az alapokat egyébként a már meglévő kagylóülés adja, így az oldaltámaszok megmaradnak a megszokott formában.

Alapja habosított polipropilén (EPP), ami egy szellőző réteghez kapcsolódik, mely különféle poliuretán-alapú anyagokból készül 3D nyomtatóval. Az ülést úgynevezett Racetex anyaggal varrják, mely perforált, így jó szellőzést biztosít.

Kezdetben csak 40 ülésprototípus lesz elérhető a 911 és 718 modellekhez, méghozzá hatpontos övvel. Kíváncsiak a vevők véleményére, ezért a sorozatgyártás csak azután indul meg, hogy a mérnökök a beérkező információk alapján finomhangolták az új ülést.