Tisztázatlan körülmények között a Tiszába hajtott szombaton este egy autós Szegeden a Huszár Mátyás rakpartról, az Árvízi emlékmű közelében. A sofőr ki tudott úszni – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Várkonyi Gergely az MTI-vel. Hozzátette: a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt lezárták.

A gépkocsi teteje 10-15 centiméterre volt a víz felszínétől, a tűzoltók csörlővel emelték ki a járművet (a mentésről készült videót itt tekintheted meg), azonban a procedúra nem ment gond nélkül. A segítségre siető daruskocsi ugyanis balesetbe keveredett a Londoni körúton, a bevásárlóközpont előtt.

A Tiszába hajtott egy autó Szegeden, a segítségére érkező daru is balesetezett 1A Tiszába hajtott egy autó Szegeden, a segítségére érkező daru is balesetezett 2A Tiszába hajtott egy autó Szegeden, a segítségére érkező daru is balesetezett 3

A helyszíni beszámolók alapján a megkülönböztető jelzések ellenére a daruskocsi elé hajtottak, a személyautó az út szélén, egy fának ütközve állt meg.