A nemzetközi helyzetre és a kormány szerdai bejelentésére, vagyis a veszélyhelyzet kihirdetésére való tekintettel a nemzetközi és a hazai promóter közös megegyezéssel törölte az április 25-26-ára tervezett Super Racing Fesztivált a Hungaroringen.

A Hungaroring Sport Zrt. az elmúlt hetekben folyamatosan egyeztetett a túraautó-világkupa és a kamion Európa-bajnokság szervezőivel az esetleges halasztásról, ám minden közös törekvés ellenére a WTCR esetében nem opció a későbbi időpont, így ezt a futamot az idén nem lehet megrendezni a Hungaroringen.

A kamion Európa-bajnokság szervezőjével sikerült egy mindkét fél számára megfelelő időpontot találni, amely a tervek szerint a június 13-14-i hétvége. Ugyanakkor, ugyanitt tartják meg az enduro-világbajnokság aktuális futamát, amely izgalmasabbá teszi a programot.

A Hungaroring ezzel az eseménnyel kapcsolatban is egyeztet az Operatív Törzzsel és az Országos Tisztifőorvosi Szolgálattal, valamint betartja a kormány külső és belső rendezvényekkel kapcsolatos döntését.

A Super Racing Fesztiválra elővételben megvásárolt jegyek árát visszatérítik. Kérik azokat, akik március 31-ig nem kapnak értesítést ezzel kapcsolatban, lépjenek kapcsolatba azzal az irodával, amelytől a jegyet vásárolták.

Michelisz Norbi, a WTCR aktuális címvédője is reagált a hírre Facebook-oldalán:

Ezt elmondhatatlanul sajnálom, de az egészség a legfontosabb. Vigyázzatok magatokra!