A vonat érkezése előtt hajtott át a síneken a Mercedes, melyet Vasváron, a Papmalmi úton. Az előtte haladó autó megállt, így a mercis hölgy is megállt mögötte mielőtt a 8-as főútra hajtott volna. Az esetről 112pressnek nincs információja arról, hogy a fénysorompó fehéren vagy pirosan villogott-e, de a Mercedes sajnos nem indult el a vonat érkezéséig.

Az autóban ülő nő a telefonjával volt elfoglalva és azt sem vette észre, hogy az autó hátulja még a sínekre lóg, ahogyan az érkező vonatról sem vett tudomást. 

Hiába vészfékezett a Szombathelyről Zalaegerszegre közlekedő személyvonat vezetője, az ütközés elkerülhetetlen volt. Az autó megpördült és az elejével is érintette a szerelvényt. A vonaton utazó személyzet és a 25 utas is megúszta sérülés nélkül. Ők autóbusszal folytatták az utat.

A Mercedes A-osztályt vezető nő azonban súlyos sérüléseket szenvedett. Tűzoltók kiszabadították a roncsból, aztán kórházba szállították. A vonat valamivel este 9 előtt visszatért a vasvári állomásra. A sínpálya nem sérült meg, ezért a vasúti közlekedés nem sokkal később újra megindult a szakaszon.