A Karácsony Gergely főpolgármester által benyújtott 2020-as összevont budapesti költségvetést a február 26-i ülésén tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés. A Budapest.hu-n olvasható javaslat szerint “a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság által ellátott kerékbilincselési tevékenység ismételt bevezetése éves szinten 15 millió forint összegben emeli a bevételi tervet.”

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója a Facebookon azt írta, a szabálytalanul várakozó autók közül a tömegközlekedést akadályozó járművek a legkárosabbak társadalmilag.

A kerékbilincselés újbóli bevezetése épp ezen, a város számára legégetőbb szabálysértési problémán semmit sem segít, hisz kerékbilincset csak olyan autóknál lehetne alkalmazni, amelyek a forgalmat nem akadályozzák – olyankor pedig a bírságolás is elegendő eszköz – fejtette ki.

Vitézy Dávid szerint a kerékbilincselés újbóli bevezetése helyett a forgalmat akadályozó autókat soron kívül elszállítani képes járművek számának növelése lenne indokolt.

A témával nemrég ebben a cikkünkben foglalkoztunk: