A német autóklub, az ADAC munkatársait naponta átlagosan 10 ezer alkalommal hívják ki műszaki problémás járművekhez, vagyis elmondható, hogy minden nyolcadik másodpercben útra kel egy “sárga angyal” – írta a Hvg.hu.

Az esetek 41,8 százalékában valamilyen az akkumulátorral kapcsolatos probléma tette mozgásképtelenné az út szélén maradt autókat – a legfrissebb jelentés szerint messze ez a leggyakoribb ok, ami miatt egy jármű mozgásképtelenné válik. A második helyen a motorral és annak vezérlésével kapcsolatos problémák végeztek, melyekkel az esetek 17,4 százalékában találkoztak a szakemberek.

Ezután a karosszéria, kormányzás, fék és futómű témakör (15,5 százalék), a generátor-világítás-kábelezés (10,6 százalék), a kerekek (7,4 százalék), az üzemanyagrendszer (3,6 százalék), a hűtés-fűtés-klíma (2,3 százalék), valamint a kipufogó-részecskeszűrő-katalizátor (1,3 százalék) következik a sorban.

Tavaly összességében 3 756 226 segélyhívás érkezett az ADAC-hoz, ami 4,3 százalékos csökkenést jelent tavalyelőtthöz képest.

2019-ben egész pontosan 3111 alkalommal hívták elektromos autókhoz az ADAC szakembereit, ami 65 százalékos növekedést jelent 2018-hoz képest, miközben a villanyautók száma a jelzett időszakban 50 százalékkal emelkedett.