Egy 19 éves magyaralmási és egy 32 éves székesfehérvári férfit fogott el a rendőrség, akiket a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon állították elő – derült ki a Police.hu-n megjelent közleményből.

Az igazoltatás folyamán derült ki, hogy a személygépkocsit a tulajdonos tudta és engedélye nélkül használták – ráadásul össze is törték: a magyaralmási férfi a szabadbattyáni Dózsa György utcában egy betonkandelábernek, valamivel később pedig egy árokba hajtott. Személyi sérülés nem történt a baleset során.

Pozitív eredményt hozott a sofőr alkoholszonda-tesztje, ráadásul jogosítvánnyal sem rendelkezett. Utasa kabátzsebéből pedig egy tasak fehér színű, kábítószergyanús anyag került elő, amit a járőrök lefoglaltak. Mindkét személyt elfogták, a gépkocsi vezetőjére további mintavételek várnak.

Jármű önkényes elvétele miatt gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrkézre került férfiakat, a közlekedési kihágások miatt szabálysértési feljelentést tették a sofőr ellen. A lefoglalt dolog esetében szakértői vizsgálatot kezdeményeztek.