Nyárra felvarrja az E-osztály ráncait a Mercedes. Megújulnak a lökhárítók, a fényszórók és a zárófények – ezek a változások a CLS és CLA típusok generációváltásához igazodnak.

Így újul meg a Mercedes E-osztály 1
Így újul meg a Mercedes E-osztály 2

Így újul meg a Mercedes E-osztály

Így újul meg a Mercedes E-osztály

Így újul meg a Mercedes E-osztály 11
Így újul meg a Mercedes E-osztály 12
Így újul meg a Mercedes E-osztály 13
Így újul meg a Mercedes E-osztály 14
Így újul meg a Mercedes E-osztály 15
Így újul meg a Mercedes E-osztály 16
Így újul meg a Mercedes E-osztály 17
Így újul meg a Mercedes E-osztály 18
Fotó megosztása:

Ennél fontosabb, hogy egy sor vezetőtámogató funkcióval bővül az E-osztály tudása. Az autó képes lesz a távolból észlelni a dugókat és torlódásokat, még azelőtt, hogy a vezető megláthatná azt. Dugókövetés, aktív kormánytámogatás, keresztirányú forgalmat figyelő fékvezérlés, aktív holttérfelügyelet, valamint panoráma kamerával támogatott parkolási szolgáltatás egészíti ki a sort.

A hajtásláncok terén rengeteg – szám szerint hét különböző – plug-in variáns jelenik meg (beleértve persze a hátsó- és összkerékhajtású módozatokat, illetve a karosszériaváltozatokat.) A 272 lóerős, kétliteres négyhengeres turbómotor is utat talál a modellcsaládba, de lesz egy új hathengeres benzinmotor is, 48 voltos mikrohibrid-rendszerrel és 367 lóerővel.

Így újul meg a Mercedes E-osztály 19

Új lesz a kormánykerék, küllőin érintésérzékeny kezelőfelületekkel, kerül az autóba légminőség-kijelző, parkolás közben pedig 360 fokos megfigyelő rendszer védelmezi az autót.

A megújult E-osztály bevezetésének dátuma még nem publikus.