2017-ben jelent meg a Volkswagen (Passat) CC utódaként a magasabbra pozicionált Arteon, mely még mindig a Passat műszaki alapjait használja, de szélesebb, laposabb, merészebb formájával azoknak szól, akik izgalmasabb Volkswagenre vágynak. Az ötajtós, keret nélküli ablakos Arteonból egész mostanáig nem készült más változat, de a kínai piac igényei furcsa megoldást szültek.

A Passat Alltrack helyett elkészítették nekik a Volkswagen CC Travel Editiont. Ez tulajdonképpen az Arteon kombi változata, mely megtartja a keret nélküli ablakokat, de az Allroad vagy épp Alltrack modellek stílusában kicsit megemelik és körbeműanyagozzák.

Lebukott a VW új csúcsmodellje 2

A két kép a VW kínai partnerének, a FAW-nak changchuni gyárában készült. Itt jól látható, hogy az autónak tényleg csak a tetővonala és a hosszabbra nyújtott ablaka tér el, így még csak eltérő hátsó lökhárítót vagy lámpát sem kell gyártaniuk hozzá.

A CC Travel Editiont 2 literes TSI motorral árulják, melyhez 7 sebességes DSG váltó kapcsolódik. A gyengébbik kivitel 184 lóerős és 320 Nm nyomatékot tud, az erősebbik már 220 lovas és 350 Nm nyomatéka van.

Lebukott a VW új csúcsmodellje 3

Egyes pletykák szerint a modell hamarosan az európai vásárlók számára is elérhető lesz a CC Travel Edition, csak épp Arteon néven.