Az Európai Bizottság hétről hétre közzéteszi azt a listát, amelyen az Unió tagországaiban frissen visszahívott tartós fogyasztási cikkek – köztük az autóipari visszahívások is – szerepelnek. Az alább leírtak természetesen csupán vázlatosan ismertetik a problémák jellegét; ha felmerül a gyanú, hogy autód (motorod, traktorod, buszod…) érintett, mindenképp fordulj a forgalmazóhoz, ilyen esetekben ő a tuti tudás forrása.

Ezen a héten hiányosan, az érintett típusok gyártási időpontjára vonatkozó információ nélkül adta közre a visszahívási listát az illetékes uniós hivatal.

Trehányul összerakott luxusautók miatt áll a bál 1

Mercedes-Benz Vito / V-osztály
A fejtámasz kárpitozása leválhat, ami balesetben fokozott sérülésveszélyt jelent.

Trehányul összerakott luxusautók miatt áll a bál 2

BMW X3 / X5 / 7 / 3 / Z4 / 5 / 6
A kiegyensúlyozó tengely csapágyait nem megfelelő erővel préselték be a helyükre. Ennek következtében kilazulhat a kiegyensúlyozó tengely, ami a motor károsodását, illetve megszorulását okozhatja.

Trehányul összerakott luxusautók miatt áll a bál 3

Nissan Micra
Az utasoldali légzsák megrepedezhet, ami gátolja védelmi funkciójának ellátásában.

Trehányul összerakott luxusautók miatt áll a bál 4

Mercedes-Benz Sprinter
Az első ülés magasságállító szerkezetét hibásan hegesztették meg, ami balesetben sérülést okozhat.

Trehányul összerakott luxusautók miatt áll a bál 5

Audi Q7
A szélvédőn elhelyezett előre tekintő kamera előtti üvegfelületet páramentesen tartó fűtőfólia rossz vezérlőszoftver miatt túlmelegedhet. Extrém esetben a jármű kigyulladhat.

Trehányul összerakott luxusautók miatt áll a bál 6

Mercedes-Benz A-osztály / B-osztály / CLA / EQC / GLC
A légzsákot rögzítő csavarokat nem megfelelő erővel húzták meg, ezért a légzsák nyitásakor leválhat alaplapjáról. Ez nem csupán rontja a védelem hatékonyságát, de önmagában is új veszélyforrást jelent.